ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost desemnați învingătorii Concursului Republican „Limba noastră-i o comoară”

18:04 | 18.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a desemnat joi învingătorii Concursului Republican „Limba noastră-i o comoară”, ediția a IV-a, 2020, informează MOLDPRES.

Potrivit MECC, cei 16 învingători vor obține premii bănești în valoare de: premiul mare – 4.000 de lei; premiul I – 3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare, a câte 3000 de lei; premiul II – 3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare, a câte 2000 de lei; premiul III – 3 premii, câte unul pentru fiecare treaptă de școlarizare, a câte 1000 de lei.

De asemenea, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării acordă și două mențiuni a câte 500 de lei, iar Biblioteca Națională a Republicii Moldova şi Asociația Profesorilor de Limba şi literatura română a Republicii Moldova, oferă 4 premii speciale.

Valoarea premiilor pentru profesorii - mentori este: premiul mare  - 4 000 lei; premiul I - 3 premii a câte 3 000 lei; premiul II - 3 premii a câte 2 000 lei; premiul III - 3 premii a câte 1000 lei; 2 mențiuni a câte 500 lei și 4 premii speciale, oferite de Biblioteca Națională a Republicii Moldova şi Asociația Profesorilor de Limba şi literatura română a Republicii Moldova.

Concursul Republican „Limba noastră-i o comoară”, aflat la cea de-a patra ediție, are scopul de a sensibiliza tânăra generație privind cunoașterea limbii materne și păstrarea diversității lingvistice și culturale. În acest an, participanții din instituțiile de învățământ general și instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară au depus 82 de dosare, dintre care 17 pentru nivel I,  37 de dosare pentru nivel II şi 28 pentru nivel III.

foto: MECC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!