ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Nisporeni au fost date în exploatare două sectoare de drum

18:19 | 22.12.2020 Categorie: Regionale

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Două tronsoane ce traversează raionul Nisporeni, cu o lungime totală de 17,5 km din cadrul Coridorului 13, au fost date în exploatare, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și îmbunătățire a drumurilor locale, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Primul segment cu o lungime de 9,5 km traversează localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni. Al doilea segment are o lungime de circa 8 km şi trece prin localitatea Seliște din același raion.

Potrivit instituției, membrii comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, constituită din reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, administrației publice locale,
Consiliului raional Nisporeni și Inspectoratului Național de Securitate Publică, au evaluat astăzi calitatea lucrărilor și au semnat actele de recepție, cele două tronsoane ale coridorului fiind date în exploatare.

Lucrările realizate sunt supuse perioadei de garanție a bunei execuții, astfel încât orice defecțiuni apărute în termen de un an vor fi remediate din contul antreprenorului.

"Apreciem capacitățile și profesionalismul companiilor locale care își asumă lucrări de construcție și reabilitare de complexitate majoră. Reabilitarea sectoarelor de drum ce sunt parte a Coridorului 13 contribuie la dezvoltarea infrastructurii din zonă, atragerea agenților economici și investitorilor străini”, a relevat Veaceslav Potop, directorul general interimar al ASD.

La rândul său, primarul satului Milești, Radu Vârlan, a estimat că „reparația coridorului facilitează accesul cetățenilor la serviciile de importanță socială, asigură circulația acestora în condiții de siguranță”.

Proiectul cu o valoare totală de peste 144 milioane de lei, finanțat de Banca Mondială, a prevăzut reabilitarea îmbrăcămintei rutiere, construcția a 32 de podețe, a unui pod, trotuarelor, instalarea a peste o mie de indicatoare rutiere și a circa şase sute de stâlpi de dirijare.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!