ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Rezina a fost finalizat un proiect de reabilitare a drumurilor locale

13:20 | 23.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. În raionul Rezina au fost finalizate activităţile din cadrul proiectului de reabilitare și conectare a drumului local L165 la drumul național R20 și coridorul regional nr.13. O comisie de recepție a evaluat ieri lucrările şi a constatat că acestea sunt conform normelor, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, comisia a acceptat recepția la terminarea lucrărilor, iar în scurt timp urmează verificarea volumelor de lucrări şi organizarea recepției finale pentru acest obiectiv.

„Proiectul a prevăzut reabilitarea drumului local L165 și conectarea a şase sate la drumul național R20 și coridorul regional R13M2-R20. Pentru realizarea acestor lucrări din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați circa 80 de milioane de lei”, indică ADR Centru.

Ca urmare, cetățenii din Mincenii de Jos, Mincenii de Sus, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Lalova, Țâpova beneficiază de un drum nou.

Din sursele financiare alocate au fost asfaltați 20 km de drum și reabilitate 15 podețe. Totodată, a fost reconstruită rețeaua de drumuri locale și regionale, asigurând  astfel accesul la șase localități cu potențial turistic.

Autorităţile își propun ca prin reabilitarea drumului de importanță regională să crească numărul de locuitori în cele șase localități conexe și să stimuleze majorarea numărului agenților economici din această zonă.

foto: ADR Centru

img20010233

img20010233

img20010233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!