ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a avut loc Forumul Cercetătorilor din Sistemul Național de Biblioteci

13:22 | 23.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a avut loc astăzi, în format online, ediția a 5-a a Forumului Cercetătorilor din cadrul Sistemul Național de Biblioteci cu genericul „Învățământul biblioteconomic – strategie inteligentă pentru bibliotecă și comunitate: 60 de ani de la fondare”,  informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de către Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova (ABRM) și a avut drept scop reliefarea indispensabilității profesiei de bibliotecar, cât și necesitatea pregătirii profesioniștilor pentru dezvoltarea domeniului biblioteconomic prin învățământul superior.  

Solicitat de agenție, directorul BNRM și președintele ABRM, Elena Pintilei, a menționat că Universitatea de Stat din Moldova a asigurat pe parcursul anilor educație și formare profesională în învățământul superior profesional prin strategii de interacțiune, eficiență de mentorat și atingerea celor mai înalte standarde specifice sistemului de învățământ din țară.  

”Strategia de pregătire a cadrelor din Sistemul Național de Biblioteci se axează pe sincronizarea și racordarea ofertei educaționale propuse și tendințele formării profesionale din spațiul european. În societatea noastră, necesitățile de informare ale cetățenilor sunt în continuă schimbare, și profesia de bibliotecar devine tot mai necesară în aceste condiții. Spiritul de inițiativă a bibliotecarilor conectează cetățenii la o rețea largă de cunoștințe”, a subliniat Elena Pintilei.

La lucrările Forumului  au participat profesori universitari, bibliotecari, absolvenți ai specialității de Biblioteconomie și Științe ale Informării, cercetători din R. Moldova și România.

foto: BNRM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!