ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea de alocare a suportului unic în mărime de o mie de lei a fost publicată în Monitorul Oficial

08:35 | 24.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Beneficiarii de pensii şi alocații sociale de stat a căror cuantum lunar nu depășește patru mii de lei vor primi în aprilie 2021 câte un suport financiar unic în mărime de o mie de lei. Hotărârea Guvernului în acest sens a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

De acest suport bănesc vor beneficia circa 690 mii de persoane. Potrivit Executivului, pentru aceasta, din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale au fost alocate în jur de 696,9 milioane de lei.

Cuantumul suportului financiar unic nu se include în cuantumul pensiei şi al alocațiilor sociale de stat.

„Plata suportului financiar unic se efectuează prin modalitatea de plată selectată de beneficiar şi disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay). Evidența plații sumelor suportului financiar unic se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale”, indică documentul.

Această hotărâre intră în vigoare la 1 aprilie 2021.

Sursă: monitorul.gov.md 

img20010256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!