ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din anul 2021 locuitorii municipiului Chișinău vor plăti taxa pentru salubrizare

09:50 | 30.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/.Consilierii municipali au votat pentru introducerea de noi taxe în municipiul Chișinău. Astfel de la 1 ianuarie 2021 locuitorii capitalei vor plăti taxa pentru salubrizare, transmite Moldpres.

Consiliul Municipal Chișinău a acceptat ieri, 29 decembrie, introducerea în bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2121 a unei noi taxe, taxa pentru salubrizare. De asemenea consilierii municipali au ajustat toate taxele locale pe teritoriul municipiului Chișinău corespunzător ratei inflației.  Într-o apariție video pe rețelele de socializare primarul Ion Ceban a declarat că aceste modificări sunt necesare pentru că unele taxe locale nu au fost ajustate din anul 2004. „Am decis că venim cu o politică fiscală locală multianuală și aici ar fi bine să ajustăm taxele la rata inflației, chiar dacă unele aspecte sunt nepopulare”, a declarat Ceban.

În același timp oficialul a făcut referire la taxa pentru salubrizare. Potrivit edilului aceasta ar urma să genereze un venit la bugetul municipal de circa 100 de milioane de lei. „Acești bani vor fi direcționați pentru reabilitarea curților blocurilor de locuințe, amenajarea teritoriului aferent, reparația acoperișurilor, a scărilor, a ușilor de la intrare în bloc, a geamurilor etc”, a subliniat Ceban.

Taxa pentru salubrizare este prevăzută în Codul Fiscal al Republicii Moldova dar pe teritoriul municipiului Chișinău nu a fost aplicată.

img20010368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!