ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul OMS salută decizia Chinei de a da undă verde anchetei privind originea virusului

15:53 | 11.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat luni ştirea, conform căreia China a autorizat intrarea pe teritoriul său a unei echipe de experţi internaţionali cu misiunea de a ancheta originea coronavirusului, relatează Reuters.

"Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu omologii noştri chinezi în cadrul acestei misiuni critice de identificare a sursei virusului şi a căii sale de pătrundere la populaţia umană", a scris pe Twitter directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Echipa de experţi ai OMS, însărcinată cu anchetarea originii coronavirusului şi aşteptată în China săptămâna trecută, îşi va începe în sfârşit misiunea joi, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii chinez.

 

foto: agerpres.ro

img21000132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!