ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: În municipiul Chișinău a crescut numărul de cazuri grave și foarte grave

09:17 | 18.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chişinău. Numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că în capitală rămâne instaurată starea de alertă epidemiologică sporită, dat fiind faptul că incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată, iar numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut.

Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate se află 680 de pacienți internați cu diagnosticul de COVID-19, la dispoziția autorităților municipale de sănătate fiind disponibile 392 de locuri de tratament.

În același timp, Tatiana Bucearschi a menționat că va fi lansat un plan de pregătire și instruire a personalului medical pentru procesul de vaccinare. Aceasta a precizat că autoritățile locale nu sunt responsabile pentru procurarea vaccinului anti-covid și că vor fi la dispoziția autorităților centrale pentru a pune în aplicare planul de imunizare împotriva COVID-19.

img21000246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!