ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele țării a avut o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate

15:32 | 18.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bruxelles în zilele de 18-19 ianuarie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, Maia Sandu i-am mulțumit lui Josep Borrell pentru sprijinul constant acordat de UE țării noastre în ultimii ani și au discutat despre prioritățile cooperării bilaterale de viitor. Este vorba, înainte de toate, de redeschiderea dialogului politic și de inițierea unei cooperări strânse cu partenerii europeni ai țării, de asigurarea accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales pentru cei din grupurile de risc, precum și despre modul în care putem avansa cât mai eficient pe agenda noastră europeană.

„Am reiterat faptul că Republica Moldova își dorește o intensificare a cooperării cu UE în domeniul politicii externe și am abordat, în contextul dat, modalitățile de cooperare mai activă pe agenda securității naționale și regionale. Totodată, am subliniat faptul că pentru Republica Moldova cea mai mare amenințare la adresa statului și a interesului național este corupția, reforma justiției fiind singura cale pentru a putea asigura bunăstarea și securitatea cetățenilor pe termen lung”, a declarat șeful statului după întrevederea cu Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Josep Borrell a asigurat-o pe Maia Sandu de tot sprijinul său pentru Republica Moldova și pentru cetățenii țării. La rândul său, președintele R. Moldova i-a adresat lui Josep Borrell invitația de a efectua o vizită oficială la Chișinău.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!