ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PIB-ul Chinei a stabilit un record în anul 2020

21:17 | 18.01.2021 Categorie: Externe

Beijing, 18 ian. /MOLDPRES/. În pofida pandemiei, China înregistrează în anul 2020 o creștere substanțială. Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei a depășit pentru prima dată în 2020 100.000 miliarde de yuani, având o creștere de 2,3% comparativ cu anul anterior, arată datele prezentate luni de Biroul Național de Statistică din China, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China International.

Potrivit  calculelor preliminare, PIB-ul Chinei din 2020 a fost de 101.598,6 miliarde de yuani. Depășirea pragului de 100.000 miliarde de yuani marchează un nou asalt al puterii economice, tehnico-științifice și al puterii complexe a țării, fiind un jalon semnificativ în cauza construcției unei societăți cu viață decentă și de edificare a unui stat socialist modern. Au fost îndeplinite principalele obiective ale dezvoltării economice și sociale din 2020 și evoluția economiei naționale a fost peste așteptări.

Toate cele trei motoare ale creșterii economiei, investiții, consum și exporturi au înregistrat creșteri. Consumul a ocupat o pondere de 54,3% în PIB, cel mai mare nivel din ultimii ani. Și exporturile cu mărfuri și servicii au avut o contribuție pozitivă la creșterea economiei din ultimul an. Ponderea comerțului exterior în PIB a fost de peste 30%, așa că rămâne foarte important rolul acestuia. Și investițiile au jucat un rol activ în relansarea economiei în 2020. În următoarea etapă, se vor consolida investițiile efective și totodată se va insista pe deschidere, astfel să fie valorificat pe deplin rolul celor trei motoare în instituirea noului model de dezvoltare cu dublu circuit.

foto: dnanews.com.pk

img21000278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!