ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta patru spectacole

17:48 | 20.01.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Patru spectacole va prezenta în perioada 21-24 ianuarie Teatrul Național ”Eugene Ionesco”, informează MOLDPRES.

Astfel, joi 21 ianuarie, la ora 18.30, la teatru va avea loc premiera spectacolului ”Adi”, monodramă de Constantin Cheianu, în regia Diandrei Gherghel. Distribuția: Anatol Guzic. Piesa îl are în centrul atenției pe Adolf Hitler în ultimele sale zile de viață.

În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, Adolf Hitler își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, el poartă un dialog cu mama lui, unica ființă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârșit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.

Vineri, 22 ianuarie, la ora 18.30, instituția va oferi publicului spectacolul ”O istorie foarte simplă”, melodramă de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău. Piesa este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. 

Sâmbătă, 23 ianuarie, la ora 18.30, publicul este așteptat la spectacolul ”Arta conviețuirii” de Yasmina Reza, în regia lui Petru Vuctărău. Spectacolul este o comedie care va face publicul să iasă din rutina cotidiană și să revizuiască toate problemele ce țin de arta conviețuirii. 

Duminică, 24 ianuarie, la ora 18.30, la teatru va avea loc spectacolul ”Oscar și Tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie, își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul știe că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani și-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur. 

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

foto: TNEI 

img21000363

img21000363

img21000363

img21000363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!