ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:44 | 20.01.2021 Categorie: Comunicate

Pregătirea sportivilor pentru obținerea cotelor către cea de a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice  de iarnă de la Beijing – prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Pregătirea sportivilor pentru obținerea cotelor către cea de a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice  de iarnă, care va avea loc în perioada 4 - 20 februarie 2022, la Beijing, China, a fost principalul subiect discutat astăzi, 20 ianuarie, de către  secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului Ivan Gheorghiu, în cadrul unei ședințe de lucru cu președintele Federației de Biatlon Ivan Florean și secretarul general al Federației de Ski și Sanie Petru Bria.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ivan Gheorghiu a menționat că asigurarea condițiilor necesare pentru pregătirea sportivilor noștri în vederea participării la cea mai importantă competiție sportivă internațională reprezintă o prioritate a ministerului.

În context, reprezentanții Federațiilor Sportive au vorbit despre etapa la care se află pregătirea lotului național sportiv la Jocurile pentru participarea Olimpice de iarnă de la Beijing, provocările pe care le întâmpină în acest proces, precum și despre adaptarea antrenamentelor sportivilor la măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Secretarul de stat Ivan Gheorghiu și-a exprimat gratitudinea pentru munca depusă de antrenorii, medicii și managerii, care contribuie la pregătirea sportivilor de performanță.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!