ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au ajuns la spital în ultimele 24 de ore în urma unor deflagrații

09:34 | 25.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, două persoane au ajuns la spital cu arsuri în urma deflagrațiilor produse de la acumularea de gaz, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, primul caz, în care a avut de suferit o femeie în vârstă de 65 de ani, s-a produs într-o locuință din satul Risipeni, raionul Fălești. Din cauza unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan butan, femeia s-a ales cu arsuri de gradul I, II și III pe suprafața corpului, fiind ulterior transportată la spitalul raional. Circumstanțele cazului urmează a fi investigate.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 70 de ani a avut loc în localitatea Congaz, UTA Găgăuzia. Intervenția pompierilor la fața locului nu a fost necesară, întrucât nu s-a produs incendiu. Cazul este cercetat de specialiști.

În acest context, IGSU atenționează oamenii că utilizarea buteliilor de tip propan butan în locuințe este periculoasă, în special în cazul racordării incorecte a furtunului cu instalația sau a defecțiunii aragazului.

foto: IGSU

img21000462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!