ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În grădinițele din Chișinău va fi servit același meniu alimentar

10:19 | 25.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. În 128 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău a început funcționarea cantinelor școlărești. În același timp, pentru menținerea controlului calității, în grădinițe va fi servit același meniu, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipiului Chișinău că, de astăzi, în 128 de instituții municipale de învățământ a început funcționarea cantinelor școlărești. „Conform deciziei Consiliului Municipal Chișinău din decembrie 2020, a fost majorată cu cinci lei norma financiară pentru hrănirea elevilor care beneficiază de hrană gratuită. Este vorba de copii din familiile defavorizate și copii care au avut TBC”, a declarat Cutasevici.

Potrivit oficialului, pentru un management integrat al procesului de alimentație a fost organizată o procedură comună de achiziții a produselor alimentare pentru instituțiile de educație timpurie. “În toate grădinițele din municipiul Chișinău se livrează produse de aceiași calitate, origine și preț. Pentru acest lucru a fost semnat acordul de consorțiu între Direcția generală educație tineret și sport și direcțiile de profil. Această procedură va asigura menținerea controlului calității și un meniu alimentar unic în grădinițe”, a menționat Cutasevici.

foto: agora.md

img21000465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!