ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău îndeamnă locuitorii orașului să dea dovadă de prudență

11:19 | 27.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Serviciile municipale sunt pregătite pentru a interveni pe străzile și pe trotuarele capitalei, însă solicită locuitorilor să dea dovadă de prudență, transmite MOLDPRES.

Autoritățile publice locale ale municipiului Chișinău au anunțat că Î.M. Regia „EXDRUPO” este pregătită să asigure intervenția pe străzile orașului în eventualitatea unor căderi masive de zăpadă, utilajul de deszăpezire și materialul anti-derapant fiind pregătite pentru operațiunile necesare.

În același timp, municipalitatea a îndemnat cetățenii să fie atenți, iar conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport în mod corespunzător pentru condițiile de iarnă şi să dea dovadă de precauție în trafic. Șoferii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. Primăria Chișinău a amintit că agenții economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt obligați să-şi curețe zăpada de pe teritoriul în care activează, în caz contrar vor primi amenzi.

Meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de vreme instabilă până joi, 28 ianuarie. Potrivit lor, pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsoare, izolat va viscoli și va troieni, iar pe drumuri va fi ghețuș.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21000553

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!