ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanții pieței produselor petroliere vor fi audiați în Legislativ

13:13 | 28.01.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Parlamentul va organiza audieri publice cu privire la prețul carburanților importați în Republica Moldova. Acestea vor avea loc pe 3 februarie la Comisia economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Potrivit comisiei, temei pentru audieri a servit creșterea prețurilor la produsele petroliere, care s-ar fi produs în mod concertat. La audieri vor fi invitați reprezentanții pieței produselor petroliere, autorităților responsabile și ai societății civile. 

În urma dezbaterilor, urmează a fi luată decizia – fie crearea comisiei de anchetă, fie modificarea cadrului legislativ, pentru a elimina probabilitatea abuzurilor în domeniu.

În ultima lună, prețul carburanților a crescut semnificativ.

foto: psnews.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!