ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în R. Moldova

17:11 | 28.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Olga Cebotari, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Vicepremierul a trecut în revistă dinamica actuală în procesul de negocieri, subiectele actuale de pe agenda dialogului Chișinău-Tiraspol, precum și a expus viziunile părții moldovenești pe marginea perspectivelor de avansare a proceselor.

De asemenea, diplomatul american a fost informat despre aspectele discutate și direcțiile prioritare de activitate trasate în cadrul recentei întrevederi de lucru a reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului şi Tiraspolului (20 ianuarie curent) și cu Reprezentantul Special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting (26 ianuarie curent).

Oficialii au reconfirmat deplina deschidere întru menținerea continuă a unei colaborări prodigioase și reciproc avantajoase în vederea sprijinirii politicilor de reintegrare a țării și a procesului de reglementare transnistreană.

foto: Biroul pentru reintegrare

img21000605

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!