ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Bănărescu va exercita funcția de Avocat al Poporului, până la numirea unei noi persoane

15:14 | 04.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, va prelua interimatul funcției de Ombudsman până la numirea de către Legislativ a unei noi persoane în această poziție, comunică MOLDPRES.

Astăzi, deputații au aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului Avocatului poporului, care prevede declararea funcției respective vacante. Pentru organizarea concursului public de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului urmează a fi instituită o comisie parlamentară specială.

Mandatul Ombudsmanului a încetat înainte de termen în legătură cu decesul lui Mihai Cotorobai, la data de 6 ianuarie 2021.

foto: ombudsman.md

img21000806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!