ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Impeachmentul lui Trump se bazează pe fapte concrete și solide

09:51 | 10.02.2021 Categorie: Externe

Washington, 10 feb. /MOLDPRES/. Învinuirile aduse lui Donald Trump se bazează pe "fapte concrete şi solide", a declarat marți congresmenul Jamie Raskin, care a difuzat încă de la începutul procesului de impeachment din Senat un montaj video. El a proiectat un film video de mai multe minute în care a inclus extrase din declarațiile provocatoare și inflamabile ale lui Trump la mitingul care a precedat asaltul Capitoliului, informează MOLDPRES.

Liderul majorității democrate din senat, Chuck Schumer, a caracterizat faptele reținute împotriva lui Trump drept "cele mai grave acuzații aduse în istoria americană unui președinte al SUA".

Jamie Raskin, congresmen democrat, care conduce acuzarea, a spus că președinții ar crea o "excepție din ianuarie" care le-ar permite să încalce legea cu impunitate în ultima lună de mandat dacă senatorii nu îl vor găsi vinovat pe Trump. "Excepţia din ianuarie este o invitație la cel mai grav coșmar al părinților fondatori. Riscăm să permitem ca 6 ianuarie să devină viitorul nostru", a mai spus el la proces, în care senatorii joacă rolul de jurați.

Marți, 9 februarie, în Senatul SUA a început  al doilea proces de impeachment al fostului președinte Donald Trump sub acuzația că a incitat la violențele soldate cu morți de la Capitoliu de pe 6 ianuarie. Chiar din debutul ședinței, senatorii au calificat procedura ca fiind una constituțională.

foto: wired.com

img21000964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!