ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, nu a primit votul de încredere al deputaților

16:14 | 11.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Premierul desemnat, Natalia Gavriliță, nu a primit astăzi votul de încredere al deputaților. Astfel, potrivit legislației, șeful statului Maia Sandu trebuie să înainteze o nouă candidatură, comunică MOLDPRES.

Premierul desemnat și-a prezentat în plen programul de guvernare, dar și echipa de miniștri și a răspuns preț de câteva zeci de minute întrebărilor adresate de deputați.

După mai multe luări de cuvânt și pauze, deputații au decis să nu acorde vot de încredere candidatului propus de șeful statului.

Încă la începutul ședinței plenare de astăzi, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că fracțiunea socialiștilor nu o va susține pe Natalia Gavriliță și o va propune pentru funcția de prim-ministru pe Mariana Durleșteanu. Ulterior, șeful fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a anunțat că a fost formată o majoritate parlamentară din 54 de deputați, care o vor vota pe Mariana Durleșteanu și Cabinetul de miniștri propus de aceasta.

Potrivit Hotărârii Curții Constituționale (CC) din 6 august 2020, în cazul în care este constituită o majoritate parlamentară absolută formalizată, președintele R. Moldova este obligat să desemneze candidatul înaintat de această majoritate pentru funcția de prim-ministru.

img21001035

img21001035

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!