ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului a primit scrisorile de acreditare din partea a șapte ambasadori agreați

14:33 | 12.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. În cadrul unei ceremonii oficiale, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit astăzi scrisorile de acreditare din partea a șapte ambasadori agreați, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Astfel, au prezentat scrisorile de acreditare: Ambasadorul Republicii Federale Democrate Etiopia cu reședința la București, Alemayehu Tegenu; Ambasadorul Republicii Islamice Pakistan cu reședința la București, Zafar Iqbal; Ambasadorul Republicii Federative Brazilia cu reședința la Kiev, Norton de Andrade Mello Rapesta; Ambasadorul Republicii India cu sediul la București, Rahul Shrivastava; Ambasadorul Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka cu sediul la Moscova, Meegahalande Durage Lamawansa; Ambasadorul Canadei cu sediul la București, Annick Goulet; Ambasadorul Republicii Populare Bangladesh cu sediul la Varșovia, Daud Ali.

Președintele Maia Sandu a avut un schimb de opinii cu fiecare dintre Ambasadori, abordând subiecte ce țin de actualitatea regională și internațională, aspecte privind dezvoltarea cooperării politice, economice și culturale, precum și oportunitatea valorificării potențialului existent în toate domeniile de interes comun. „Suntem interesați, în special, de modalitatea cum alte țări gestionează impactul social și economic al crizei pandemice”, a menționat în cadrul întrevederilor președintele Maia Sandu.

Diplomații au informat-o pe șefa statului despre situația curentă din țările pe care le reprezintă, au enumerat prioritățile mandatelor lor în raport cu țara noastră și și-au manifestat determinarea de a contribui la intensificarea dialogului cu autoritățile Republicii Moldova și la încurajarea schimburilor comerciale bilaterale.

Președintele a adresat sincere felicitări tuturor oficialilor cu prilejul acreditării în calitate de ambasadori în Republica Moldova și le-a urat succes în mandatul lor diplomatică, exprimându-și încrederea că obiectivele trasate vor fi realizate cu succes. Maia Sandu i-a asigurat că Președinția este deschisă pentru intensificarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre în beneficiul cetățenilor.

foto: presedintia.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!