ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Drumarii continuă lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului

17:11 | 15.02.2021 Categorie: Economic

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei, lucrările de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”, transmite MOLDPRES cu referire la informația de seară a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, procesul tehnologic a fost desfășurat cu antrenarea a 103 utilaje speciale și implicarea a 179 de muncitori rutieri în municipiile Chișinău, Bălți, raioanele Fălești, Sângerei, Dubăsari, Briceni, Dondușeni, Edineț, Ocnița, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Râșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni și Ungheni.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continua. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată, conform ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere privind echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

În următoarele 24 de ore, cerul va fi parțial noros și cu vreme fără precipitații esențiale. Pe arii restrânse, pe drumuri se va semnala ghețuș. Vântul va sufla din nord, slab până la moderat. Temperaturile se vor menține încă destul de scăzute. Noaptea se așteaptă între -8ºC şi -13ºC, în nordul țării până la -18ºC. Ziua se așteaptă între -2ºC şi -7ºC.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!