ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul 2020, China a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene

18:54 | 15.02.2021 Categorie: Externe

Bruxelles, 15 feb. /MOLDPRES/. China a devenit, în anul 2020, principalul partener comercial al Uniunii Europene, surclasând Statele Unite, anunță Oficiul european pentru statistici (Eurostat), relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Acesta este rezultatul creșterii importurilor (+5,6%) şi exporturilor (+2,2%)”, a transmis luni Eurostat, conform unui raport.

„În același timp, relațiile comerciale UE-Statele Unite au înregistrat scăderi semnificative atât la nivelul importurilor (-13,2%), cât şi al exporturilor (-8,2%)”, precizează Eurostat.

Schimburile comerciale UE-China au avut o valoare totală de 586 de miliarde de euro în 2020, în timp ce schimburile comerciale UE-SUA au fost la nivelul de 555 de miliarde de euro.

Pe următoarele locuri în relațiile comerciale cu Uniunea Europeană au fost, în 2020, Marea Britanie, Elveţia, Rusia, Turcia, Japonia, Norvegia, Coreea de Sud şi India.

Uniunea Europeană a înregistrat, în decembrie 2020, un surplus comercial total (raportul exporturi/importuri în relaţia cu state terţe) de 30,1 miliarde de euro, iar zona euro, un surplus comercial de 29,2 miliarde de euro.

foto: eias.org

img21001154

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!