ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

15:29 | 16.02.2021 Categorie: Comunicate

Convorbirea telefonică a secretarului de stat Dumitru Socolan cu omologul cipriot, Kornelios Korneliou

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Subiectele de interes comun aflate pe agenda bilaterală, perspectivele dinamizării dialogului politic bilateral, inclusiv la nivel înalt, consolidarea relațiilor comercial-economice și diversificarea cooperării sectoriale au fost temele principale abordate în cadrul discuției telefonice a secretarului de stat Dumitru Socolan cu secretarul permanent al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Kornelios Korneliou.

Cei doi oficiali au salutat bunele relații de prietenie dintre Republica Moldova și Republica Cipru și au exprimat interesul pentru dinamizarea dialogului politico-diplomatic, atât pe linia ministerelor afacerilor externe cât și la nivel înalt.

În context, diplomații au convenit asupra organizării, pe parcursul anului 2021, a consultărilor politice interministeriale, precum și a întrevederii miniștrilor de externe din Moldova și Cipru.

Totodată, Dumitru Socolan a exprimat aprecieri părții cipriote pentru susținerea fermă a aspirațiilor europene ale Moldovei și a subliniat importanța continuării acestui suport în consolidarea asocierii politice și integrării economice cu Uniunea Europeană.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!