ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Marea Britanie toți adulții vor fi vaccinați până în luna iulie

14:30 | 21.02.2021 Categorie: Externe

Londra, 21 feb. /MOLDPRES/. Premierul  Boris Johnson a declarat că toți adulții din Marea Britanie vor primi prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la sfârșitul lunii iulie.

Guvernul britanic va prezenta luni o foaie de parcurs privind relaxarea celui de-al doilea lockdown național impus în Anglia, după ce a atins, la jumătatea lunii februarie, obiectivul de a vaccina 15 milioane de britanici din categorii ale populației cu risc ridicat de contaminare, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Acum urmează să  fie vaccinați cu o primă doză populaţia de peste 50 de ani până pe 15 aprilie, conform anunțului făcut de guvern, după ce indicase anterior ca termen luna mai. Dacă toţi adulţii vor fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii iulie, se va depăşi termenul stabilit anterior, care prevedea încheierea acestui proces până în toamnă.

„Vom urmări acum să administrăm o doză fiecărui adult până la sfârşitul lunii iulie, ajutându-i mai întâi pe cei mai vulnerabili dintre noi, şi să luăm măsuri suplimentare pentru a relaxa unele din restricţiile în vigoare”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Până în prezent, Marea Britanie a administrat o primă doză de vaccin la 17.2 milioane de persoane, peste un sfert din totalul populației de 67 de milioane de locuitori.

foto: nytimes.com

img21001339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!