ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul României a decis acordarea primei tranșe de 20 mii doze de vaccin pentru R. Moldova

17:57 | 24.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Guvernul României a anunțat astăzi aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor constă din 20 mii de doze de vaccin, drept primă tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România, comunică MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de șeful statului, Maia Sandu pe pagina sa oficială. “Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris Sandu.

În cadrul vizei la Chișinău, președintelui României, Klaus Iohannis, a anunțat un vas pachet de suport pentru R. Moldova, printre care și un ajutor de 200 mii doze de vaccin anti-COVID.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, primele loturi de vaccin ar putea ajunge în Moldova la finele lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la 30 ianuarie.

img21001437

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!