ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul de Securitate ONU cere accesul țărilor sărace la vaccinuri împotriva Covid-19

13:10 | 27.02.2021 Categorie: Externe

New York, 27 feb. /MOLDPRES/. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri în unanimitate, o rezoluţie prin care se cere echitate în accesul la vaccinuri împotriva pandemiei de COVID-19, reflectând o anumită revenire la unitate a comunităţii internaţionale, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Consiliul de Securitate cere țărilor lumii să demonstreze solidaritate în lupta cu pandemia şi încetarea focului în întreaga lume pentru a combate mai eficient virusul şi a accelera procesul vaccinării. Un fapt aproape fără precedent este că la ONU, rezoluţia, elaborată de Regatul Unit, a fost susţinută de toţi cei 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Negocierile la acest subiect au ținut o săptămână, iar rezoluţia reprezintă o întoarcere a comunităţii internaţionale către o unitate de multe ori slăbită de la izbucnirea pandemiei, acum un an. De asemenea, rezoluţia reflectă o încălzire clară a relaţiei dintre Statele Unite şi China de la venirea la puterea a democratului Joe Biden.

Rezoluţia adoptată de Consiliul de Securitate al ONU ''subliniază nevoia urgentă de solidaritate, echitate şi eficienţă şi cere donarea de doze de vaccin de către economiile dezvoltate şi toţi cei care sunt în măsură să facă acest lucru către ţările cu venituri mici şi medii”.

foto: press24.net

img21001518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!