ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicii de la terapie intensivă vor fi primii imunizați împotriva COVID-19

17:29 | 01.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Circa 10800 de doze de vaccin Astra Zeneca vor ajunge în următoarele zile în spitalele din țară, iar 1800 de doze vor fi transmise instituțiilor medicale din stânga Nistrului, comunică MOLDPRES.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că primii vor beneficia de vaccin medicii de la secțiile de terapie intensivă și angajații din secțiile cu profil COVID. “Această campanie va salva viețile medicilor și este un pas important spre micșorarea efectelor pandemiei. Mizăm foarte mult pe această imunizare și suntem siguri că lucrătorii medicali vor fi un exemplu pentru societate. Este un pas important spre libertate și sperăm că în scurt timp vom putea vaccina 70 la sută din populația țării”, a spus Zatîc.

Conducerea MSMPS a precizat că monitorizarea procesului de vaccinarea va fi făcută prin intermediul unei platforme, iar datele vor fi raportate la ANSP și MSMPS. Pentru a putea fi vaccinate, persoanele vor trebui să aibă la ei un act de identitate și nu este necesar să fie făcută o pregătire specială înainte de administrarea serului.

Ieri, România a donat R. Moldova 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, iar în următoarele zile ar trebui să vină la Chișinău și 14 400 doze de vaccin donate de COVAX.

Până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 186 447 de cazuri de COVID-19. 3975 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, printre 91 de lucrători medicali.

foto: healthpolicy.usc.edu

img21001570

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!