ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Mai multe concerte online vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor”

08:26 | 03.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole online vor fi prezentate în cadrul celei de 55-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, care se desfășoară în perioada 1-10 martie la Chișinău, informează MOLDPRES.

Astfel, astăzi, 3 martie la Palatul Republicii, sub egida Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, va avea loc un concret cu genericul „Un Mărțișor cu Orchestra „Folclor”, director artistic și prim-dirijor – Petre Neamțu.

Joi, 4 martie, la ora 18.00, publicul online va putea urmări un spectacol prezentat de Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, conducător artistic principal - Nicolae Botgros, dirijor principal - Corneliu Botgros. Concertul va fi transmis de la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

În aceeași zi, la ora 17.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei, sub egida Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, va fi susținut un recital de lied cu genericul ”Iubitei de departe” de Ludwig van Beethoven. Solist: Daniel Magdal (tenor), România. La pian: Vasilica Stoiciu-Frunză, România. Tot pe 4 martie, la ora 18.00, la Sala cu Orgă va fi prezentat un recital de chitară cu Dmitri Ilarionov (Rusia). În program - muzică de popularitate și creații din clasica universală.

Vineri, 5 martie, la ora 18.00, festivalul va continua cu un concert coral cu genericul ”Acuarelă de primăvară”, susținut de Capela Corală Academică „Doina”, director artistic și prim-dirijor – Ilona Stepan.

Sâmbătă, 6 martie, la ora 18.00, Teatrul Național Academic de Operă și Balet din Odesa va prezenta mono-opera „Așteptare” de M. Tariverdiev. Solistă: Iulia Teresciuc (soprano). La pian: Igor Parada. Artiști de balet: Vladimir Statnii și Xenia Kravcenko.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, va avea loc un concert susținut de Ansamblul de Cântece și Dansuri Populare ”Fluieraș”. Dirijori: Edgar și Marcel Ștefăneț, coregraf: Iurie Bivol. Soliști: Adriana Ochișanu, Nicolae și Isidor Glib, Cornelia Ștefăneț și invitați speciali: Ansamblurile „Cadinja”, „DiuzAva”, conduse de A. Kiosea și T. Șegoleva.

Duminică, la ora 17.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta o gală de balet, iar la ora 18.00, Sala cu Orgă din Chișinău – un recital de orgă cu Veronica Struk  (Ucraina). Participă Corul Național de Cameră, prim-dirijor Ilona Stepan (Moldova).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!