ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China este de acord cu emiterea pașapoartelor de vaccinare

10:59 | 03.03.2021 Categorie: Externe

Beijing, 3 mar. /MOLDPRES/. Parlamentarii chinezi sunt, în principiu, de acord cu introducerea pașapoartelor de vaccinare anti-Covid-19 cu o condiție obligatorie - acestea trebuie să fie eliberate de stat. Deputații cred că astfel se va reveni, parțial, la normalitate, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

„China ar trebui să promoveze recunoașterea unui astfel de pașaport de vaccinare la nivel global, pentru a încuraja turismul internațional și schimburile economice”, a declarat Zhu Zhengfu, membru al Conferinței Politice Consultative a Poporului Chinez.

Demnitarul chinez a mai afirmat pentru Global Times, că sosirile internaționale ar putea fi exceptate de la condiția de carantinare dacă au un test negativ și un pașaport de vaccinare.

Ședințele parlamentului chinez și ale organismului său consultativ vor începe vineri, respectiv joi. Delegații ce participă la aceste reuniuni depun propuneri pentru legislație nouă sau reglementări, deși nu toate devin legi.

foto: dw.com

img21001626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!