ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franța consideră că medicii trebuie să se vaccineze în mod obligatoriu

13:36 | 05.03.2021 Categorie: Externe

Paris, 5 mar. /MOLDPRES/. Ministrul sănătății din Franța, Olivier Veran, consideră că rata de vaccinare în rândul angajaților din sistemul sanitar este nepermis de scăzută. El a avertizat că există posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii anticoronavirus pentru cadrele medicale, dacă aceștia nu se vaccinează de bunăvoie, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

''S-ar putea ajunge la vaccinarea obligatorie'', a declarat Veran într-un interviu acordat postului BFMTV în care a insistat că nu dorește să acuze personalul medical, un colectiv care de un an de zile se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

Într-o scrisoare adresată angajaților din sistemul sanitar, ministrul francez încearcă să-i convingă să se vaccineze, ''pentru binele lor şi al bolnavilor'', cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului. Dacă această iniţiativă nu va avea efectul scontat, următorul pas va fi să se recurgă la Consiliul Consultativ de Etică pentru a examina ''măsuri suplimentare''.

Nivelul de imunizare a personalului din căminele de bătrâni este situat în jurul valorii de 42%, potrivit ultimelor date disponibile. Procentul este chiar mai mic - de 30% - în rândul personalului din spitale.

foto: rfi.fr

img21001714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!