ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Cehia situația pandemică se agravează

19:41 | 05.03.2021 Categorie: Externe

Praga, 5 mar. /MOLDPRES/. Republica Cehă se află într-o situație grea din cauza evoluției fulminante a pandemiei. Cehia a cerut vineri Germaniei, Elveției şi Poloniei să preia zeci de pacienţi COVID-19, întrucât în spitalele sale situația a ajuns într-un punct critic, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

„Numărul mare al noilor pacienţi infectaţi a sporit presiunea asupra sistemului sanitar, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare creşte”, explică Ministerul ceh al Sănătăţii.

Pe data de 5 martie, dimineaţa, erau spitalizaţi 8.153 de pacienţi COVID-19, dintre care 1.735 la ATI. Pe ansamblul Cehiei, 13% din capacitatea de la ATI este liberă, iar în capitala Praga, numai 5%. „În unele regiuni spitalele şi-au epuizat capacitatea şi nu mai pot oferi îngrijiri adecvate sau să primească noi pacienţi”, a declarat ministrul ceh al Sănătăţii, Jan Blatny.

Cehii care intră în carantină vor primi bani de la stat. Persoanele carantinate vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de președintele Cehiei, Milos Zeman.

foto: cnn.com

img21001727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!