ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:16 | 11.03.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (10 - 11 martie 2021)

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 541 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 802 traversări persoane, dintre care 3 081 treceri la frontiera moldo-română, 1 206 treceri la frontiera cu Ucraina și 515 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

PTF Leușeni – 1 406 traversări persoane;

PTF Sculeni – 705 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 515 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 538 traversări persoane;

PTF Cahul - 258 traversări persoane;

Toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal. PTF-urile deschise traficului transfrontalier pot fi urmărite pe harta interactivă: https://www.border.gov.md/harta-punctelor-de-trecere-ale-frontierei-de-stat.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;

- opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;

- un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- patru conducători auto au încălcat regulile de transportare și de exploatare a vehiculelor;

- 41 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

- o persoană și un mijloc de transport au fost identificate cu consemn național.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 541 persoane și completate 760 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 247 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Mai multe informații privind trecerea frontierei de stat în perioada de pandemie: https://border.gov.md/traversarea-frontierei-perioada-pandemica

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!