ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spital din capitală a beneficiat de un aparat pentru dezinfectare eficient energetic

12:05 | 11.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Un dispozitiv de dezinfectare a mâinilor cu senzor alimentat de un sistem solar fotovoltaic a fost instalat în incinta IMSP Spitalul Clinic Municipal de copii nr. 1 din municipiul Chișinău, unde anual sunt tratați peste șapte mii de copii. Instalația a fost posibilă datorită unui proiect susținut de Agenția pentru Eficientă Energetică (AEE), transmite MOLDPRES.

„Proiectul prevede ca sistemul solar autonom să devină soluția optimă pentru instituțiile publice, în acest caz pentru IMSP Spitalul Clinic Municipal de copii nr. 1”, indică AEE.

Aparatul conţine un recipient de pulverizare cu aerosoli pentru pulverizarea unei cețe de igienizare în mediul ambiant după ce aparatul a distribuit lichidul de igienizare pe mâini. Sistemul conţine date importante care ar permite monitorizarea instalației şi gestionarea ei mai eficientă de la distanţă. Sistemul dispune de un distribuitor automat de dezinfectant echipat cu un senzor care se activează automat atunci când mâinile sunt plasate sub duza de dozare cu cantitatea corectă (setată) de lichid.

Datorită comunicării şi sistemului de gestionare la distanţă, dispozitivul colectează şi transmite automat informațiile despre cantitatea de lichid din sticlă, ceea ce permite menținerea rezervorului mereu umplut. 

Valoarea totală a proiectului constituie 115 mii de lei.

foto: AEE 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!