ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria capitalei elaborează planul de acțiuni pentru implementarea strategiei pentru protecția copilului

15:53 | 12.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a efectuat o primă ședință pentru elaborarea Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a convocat astăzi angajații Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC) într-o ședință de lucru, în vederea familiarizării cu activitățile privind elaborarea planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025.

Conform acordului de colaborare dintre Primăria Chișinău și UNICEF, pentru elaborarea planului de acțiuni, UNICEF l-a contractat pe expertul Sergiu Ostaf, care va oferi sugestii consultanță în procesul de elaborarea a planului de acțiuni, în perioada: martie - mai 2021.

Totodată, Angela Cutasevici, a propus crearea unui grup consultativ și o foaie de parcurs temporară, unde vor fi stipulate primele acțiuni planificate pe o perioadă scurtă de timp, care vor fi incluse ulterior în Planul de acțiuni.

La fel, s-a propus că la prima etapă de lucru să fie implicați în proces Serviciul resurse umane, Direcția evidență contabilă din cadrul DGPDC, Direcția asistență socială și sănătate, Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția finanțe din cadrul Primăriei mun. Chișinău.

Planul de acțiuni se elaborează în baza deciziei nr. 11/18 din 16.07.2020 a Consiliului municipal Chișinău, „Cu privire la aprobarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului 2020-2025" și va conține: obiective specifice (preluate din Strategia aprobată); acțiuni/măsuri (preluate din Strategia aprobată); activități de realizare; indicatori de monitorizare (la obiective, acțiuni/măsuri); costuri de implementare (buget); termen de realizare; instituția responsabilă (organizații partenere).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!