ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania înăsprește restricțiile în perioada Paștelui catolic și protestant

09:39 | 23.03.2021 Categorie: Externe

Berlin, 23 mar. /MOLDPRES/. Germania este profund îngrijorată de evoluția rapidă a valului al treilea de Covid. De Paștele catolic și protestant, între 1-5 aprilie, majoritatea magazinelor vor fi închise şi serviciile religioase anulate în cadrul unei perioade de restricții înăsprite pentru a opri creșterea numărului de infecții cu COVID-19. Acest lucru a fost anunțat marţi de cancelarul german, Angela Merkel, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Întrunirile, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Numai magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie.

Restricții în vigoare introduse la sfârșitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităților culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunțat, de asemenea, Angela Merkel.

"Situația este gravă. Numărul de cazuri creste exponențial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou", a avertizat cancelarul german într-o conferință de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale. Ea a descris o "creștere exponențială" a pandemiei, provocată de mutația britanică. Germania se confruntă cu o "nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecțioasă şi contagioasă mai mult timp", a avertizat Merkel.

Autoritățile germane se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care întâmpină dificultăți pentru a atinge ritmul dorit. "Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil", a reiterat Merkel

Rata de incidență a atins luni 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate. 

foto: bloomberg.com

img21002177

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!