ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 16 mii de cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

13:34 | 23.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. În perioada 15 – 21 martie curent, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 16571 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6283 de pacienți, dintre care 671 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, în topul solicitărilor deservite continuă să predomine cele cauzate de urgențele respiratorii – 6013 solicitări, urmate de urgențele cardiovasculare – 2918 solicitări, inclusiv 54 de pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1906 solicitări, inclusiv 237 de accidente vasculare cerebrale.

În aceeași perioadă, la Serviciul de Urgență au parvenit 821 de apeluri pe motivul diverselor traumatisme. În această perioadă au fost înregistrate 35 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 46 de persoane, printre care șapte minori. Ulterior, echipele AMU au transportat 30 de pacienți la Unitățile de Primire Urgentă spitalicești pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!