ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Taraclia a fost inaugurată o expoziție cu tablouri dedicate cailor

14:14 | 23.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. La Muzeul etnografic din Taraclia a fost inaugurată ieri o expoziție a pictorului găgăuz Constantin Cheleş, care este şi directorul fermei de cai din Ceadâr-Lunga „At-Prolin”. Expoziția va fi deschisă până la 20 aprilie, transmite MOLDPRES.

Vizitatorii pot vedea 39 de tablouri în ulei, semnate de antreprenorul cu vocație artistică. Elementul central al picturilor îl constituie caii.

La inaugurarea expoziţiei au fost prezenţi reprezentanţi ai Ambasadei Bulgariei la Chişinău, ai Consulatului bulgar din Taraclia, autorităţi locale, alţi oaspeţi.

Potrivit presei regionale şi Agenţiei de presă de la Sofia (BTA), per total colecţia de autor a lui Constantin Cheleş conţine peste două sute de tablouri şi mai mult de o mie de desene.

„Dragostea pentru cai o am în sânge şi a fost cultivată de tatăl meu, bunelul, străbunelul. Caii sunt un element al culturii noastre naţionale. Suntem urmaşii unor triburi de nomazi şi caii mereu au fost prezenţi în viaţa noastră”, a spus Constantin Cheleş, citat de gagauzinfo.md.

Expoziţia de la Taraclia este cu vânzare, or, doritorii pot procura din lucrările îndrăgite.

foto: gagauzinfo.md  

img21002190

img21002190

img21002190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!