ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Cahul bănuit de complicitate la spălarea a aproximativ 1 milion de lei a fost reținut de CNA

14:33 | 24.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Un bărbat din Cahul a fost reţinut în această dimineaţă de ofiţerii CNA într-o cauză de spălare de bani, transmisă procurorilor moldoveni de autorităţile din România, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, bărbatul a fost identificat de Direcția română de investigare a infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism ca participant la o reţea de spălare de bani, care a cauzat daune unei importante companii din România.

Conform materialelor transmise de autoritățile de la București, compania română a reclamat faptul că, din sistemul lor informatic ar fi fost efectuate 16 tranzacții Money Gram, în valoare de 42 400 de euro, ce apar a fi încasate, dar despre care se crede că au fost introduse în mod fraudulos. Astfel, din activităţile de cercetare, a rezultat că la punctul de lucru al unui mall din Iaşi, dar și la unul din Timișoara, a fost trimis un email, prin intermediul unui server din Irlanda, ce conținea atașat un fișier dubios. Trei zile mai târziu, reprezentanții companiei au sesizat faptul că tranzacţiile au fost efectuate prin intermediul operatorului Money Gram, care apar ca expediate de la punctele de lucru ale mall-urilor menţionate, tranzacții care nu se regăsesc în raportul primit de la Money Gram, iar sumele de bani au fost ridicate de la agenţi Money Gram, de pe raza județelor Galaţi şi Brăila.

Din analiza efectuată de oamenii legii reiese că unul din destinatarii transferurilor dubioase este bărbatul din Cahul. Astăzi, ofiţerii DGT Sud au efectuat percheziţii în municipiul Cahul, acasă la suspect şi în două automobile care îi aparţin, de unde au ridicat tehnică de calcul şi mai multe telefoane. Acesta a fost reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de puşcărie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!