ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jocurile Olimpice din 2021 se vor desfășura fără spectatori străini

15:11 | 24.03.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că Jocurile Olimpice programate în această vară la Tokyo se vor desfășura fără spectatori străini, transmite MOLDPRES.

Directorul sportiv al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Mikako Kotani, a anunțat că spectatorii străini nu vor putea asista la desfășurarea competițiilor olimpice din cauza pandemiei de coronavirus, dar publicul japonez ”îi va aplauda pe toți sportivii”. ”Vreau să mă asigur că sportivii nu vor avea impresia că nu există decât suporteri japonezi. Japonezii sunt foarte atașați de fair-play şi de ospitalitate şi îi vom încuraja pe toți sportivii în mod egal”, a spus Kotani, fostă medaliată cu bronz la Olimpiada din 1988, în proba de înot sincron.

În același timp, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au declarat că vor renunța la majoritatea voluntarilor internaționali, excepții vor fi făcute pentru voluntarii experți şi specializați pe sporturi specifice, care urmează să primească notificări individuale.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc anul acesta în perioada 23 iulie – 8 august, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

foto: correodelorinoco.gob.ve

img21002233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!