ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Premierul interimar Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul britanic Steven Fisher

18:14 | 25.03.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, l-a primit astăzi pe Steven Fisher, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Chișinău. Oficialii au vorbit despre acțiunile care urmează a fi întreprinse de Republica Moldova și Regatul Unit în urma semnării în decembrie 2020 a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Acordul bilateral moldo-britanic reproduce efectele actualelor prevederi ale Acordului de Asociere UE-Moldova și ale Acordului de liber schimb aprofundat și cuprinzător (DCFTA).

Aureliu Ciocoi a punctat importanța platformei Dialogului Politic și Strategic între ministerele afacerilor externe din cele două țări, prima rundă a căruia va avea loc în viitorul apropiat.

Părțile au pledat pentru consolidarea dialogului bilateral la nivel înalt și au abordat, de asemenea, o serie de subiecte prioritare de pe agenda moldo-britanică comună: situația regională, reglementarea conflictului transnistrean, cooperarea pe dimensiunea europeană și în cadrul organizațiilor multilaterale.

foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!