ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistratul din Chișinău suspectat de ”trafic de influență” a fost eliberat sub control provizoriu

18:54 | 25.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Magistratul de la Judecătoria Chișinău, învinuit de ”trafic de influență”, a fost eliberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile, iar conducătorul agentului economic, acuzat de ”corupere activă” a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, decizia a fost luată de Judecătoria Hâncești, care, inițial, a refuzat să examineze demersurile procurorilor, anunțându-și abținerea. Pentru examinarea demersurilor, procurorii au fost nevoiți să apeleze mai multe instanțe: Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana – Judecătoria Hâncești, sediul Central – Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni – care a decis, totuși, ca Judecătoria Hâncești, sediul Central să se pronunțe pe marginea cazului.

Judecătorul pus sub învinuire a refuzat să se prezinte la ședință, demersul fiind examinat în lipsa lui.

Procurorii consideră că măsura preventivă aplicată agentului economic este cu mult mai aspră, în raport cu măsura aplicată unei persoane cu demnitate publică, motiv pentru care anunță că va contesta încheierile, insistând pe cercetarea magistratului în arest.

Respectiva cauză penală a fost inițiată de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!