ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei vor întocmi o listă cu întreprinderile care au admis erori în proiectele executate pentru oraș

18:37 | 29.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile capitalei au solicitat companiilor care au realizat lucrări în folosul municipalității să remedieze avariile apărute, în caz contrar aceste întreprinderi vor fi penalizate, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat la ședința serviciilor municipale de astăzi ca avariile apărute la lucrările realizate anul trecut în folosul municipalității să fie remediate de către cei care au executat aceste lucrări.

În același timp, edilul a solicitat întocmirea unei liste a întreprinderilor care au admis greșeli în proiectele executate pentru municipalitatea Chișinău, pentru ca acestea să nu mai poată participa la proiectele de construcție inițiate de municipalitate.

De asemenea, Ceban a anunțat că a solicitat Parlamentului Republicii Moldova rectificări în legislație pentru a majora termenul de garanție a lucrărilor de schimbare a straturilor de asfalt pe străzile municipale. "Consider că un an de zile garanție pentru o stradă reparată recent, atât cât este în prezent, este puţin, iar în final tot municipalitatea are de suferit", a subliniat edilul.

Precizările făcute de Ion Ceban au apărut în contextul în care pe strada Albișoara, recent renovată, au apărut mai multe neconformități în zona podului din strada Mihai Viteazul. Potrivit primarului municipiului Chișinău, neconformitățile vor fi remediate de către antreprenorul responsabil de reparația drumului.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!