ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Londra a fost o zi fără decese provocate de Covid

10:33 | 30.03.2021 Categorie: Externe

Londra, 30 mar. /MOLDPRES/. Pentru a doua oară în acest an, Londra nu a raportat niciun deces din cauza COVID în ultimele 24 de ore. Capitala Marii Britanii este unul dintre orașele cu cele mai multe victime provocate de noul coronavirus, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Din 8 martie, în Regatul Unit s-au deschis școlile și experții atestă o nouă fază de ieșire din lockdown. Dar, autoritățile au recomandat evitarea circulației cu transportul public, iar poliția londoneză a precizat că „orice mare adunare este în continuare interzisă”, adăugând că este gata să intervină rapid pentru a pune capăt eventualelor petreceri clandestine.

În Marea Britanie a fost atins pragul de 30 de milioane persoane imunizate complet sau aproape 60% din populația adultă. Astfel, grupuri de șase persoane sau membri din două gospodării diferite au voie să se întâlnească, dar numai în aer liber.

A scăzut esențial și numărul deceselor zilnice cauzate de Covid-19. În ultima lună se înregistrează o medie sub 100 de decese, iar noile cazuri se situează în jurul valorii de 5.000 pe zi. În ultimul an, pandemia a ucis în Marea Britanie peste 126.500 de persoane.

foto: ft.com

img21002382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!