ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a recomandat Guvernului să introducă o interdicție temporară la exportul de grâne

18:31 | 30.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem de Securitate /CSS/ a recomandat Cabinetului de miniștri să introducă o interdicție temporară la exportul grânelor. Anunțul a fost făcut de șeful statului Maia Sandu la finele ședinței CSS, comunică MOLDPRES.

Președintele a menționat că, în ultima perioadă, au fost exportate grâne din stocul ce trebuia reînnoit și pe marginea cazului urmează să fie demarată o anchetă. “Pe marginea procesului prin care Agenția Materiale a decis să vândă o parte din grâul ce trebuia reînnoit în detrimentul intereselor pieței interne a R. Moldova va fi deschisă o anchetă”, a spus Sandu.

„Pentru că unele instituții nu și-au onorat obligațiile, am recomandat Guvernului să introducă o interdicție temporară la exportul grâului”, a adăugat președintele.

Șeful statului a specificat că pe agenda ședinței de azi a CSS a fost și un subiect legat de proprietatea R. Moldova pe teritoriul Ucrainei.

img21002409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!