ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a cerut Parlamentului să declare stare de urgență

19:35 | 30.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre prin care solicită Legislativului să instituie stare de urgență în R. Moldova, comunică MOLDPRES.

Propunerea a parvenit din partea ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a precizat că în document nu este indicată o dată până când va fi instituită starea de urgență, acest subiect fiind lăsat la latitudinea Parlamentului.

„Starea de urgență nu prevede închiderea economiei R. Moldova, iar măsurile aplicate vor fi corespunzătoare comportamentului cetățenilor. Ținând cont de caracterul Guvernului în exercițiu, nu putem indica termenul maxim al stării de urgență, acest termen fiind lăsat în dependență de evoluția pandemică ulterioară”, a spus Nagacevschi.

Și premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a specificat că raportul prezentat astăzi de CNESP nu lasă loc de multe manevre și sunt necesare alte acțiuni. “Guvernul nu are pârghii de restricționare a contactelor în rândul populației și consider că acest subiect trebuie examinat în Parlament”, a spus Ciocoi.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!