ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Decizia de alocare a banilor pentru indemnizații angajaților infectați cu COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

09:43 | 31.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Decizia Guvernului în exercițiu de alocare a peste 56 mln de lei pentru indemnizații angajaților medicali infectați cu COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial de miercuri, 31 martie, transmite MOLDPRES.

„Se alocă, din fondul de intervenție al Guvernului 56 160,0 mii lei autorităților administrației publice centrale şi locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19”, indică decizia Executivului.

Banii vor fi distribuiți Ministerelor Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale, Afacerilor Interne, Justiției, consiliilor locale din ţară, executivului UTA Gagauz-Yeri. Angajaţii infectaţi cu COVID-19 la locul de muncă, conform legislaţiei, vor primi o indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei.

Autoritățile publice nominalizate în document, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, poartă responsabilitate pentru datele prezentate și vor întocmi, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care persoanele activează. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va informa autoritățile administrației publice locale cu privire la lista nominală a beneficiarilor de indemnizații unice, conform prevederilor acestei hotărâri.

Decizia a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!