ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a discutat cu Ambasadorul SUA despre situația politică și cea sanitară din țară

13:01 | 01.04.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan. Principalele subiecte ale discuției au fost ultimele evoluții politice și situația sanitară din țară, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„În acest context am ținut să mulțumesc Statelor Unite pentru contribuția considerabilă la platforma COVAX, datorită căreia țara noastră poate beneficia de vaccin gratuit și poate proteja oamenii aflați în prima linie a luptei cu pandemia”, a spus șefa statului.

Președintele Maia Sandu a mai discutat cu Ambasadorul Dereck J. Hogan despre prioritățile de asistență ale SUA în Republica Moldova, în diverse domenii. Șefa statului a menționat importanța adaptării acestor priorități la realitățile pandemice, astfel încât ele să reflecte probleme imediate ale țării.

„Este vorba, mai ales, de atenuarea consecințelor sociale și economice ale crizei. Aici se înscrie atât sprijinirea micilor întreprinzători sau fermieri, crearea și îmbunătățirea serviciilor la nivel de comunitate, dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei, cât și combaterea corupției, susținerea democrației și a mass-media independente”, a subliniat Maia Sandu.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!