ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Laboratorul chinez Sinovac va produce câte 2 miliarde de doze pe an de vaccin anti-COVID-19

10:26 | 02.04.2021 Categorie: Externe

Beijing, 2 apr. /MOLDPRES/. Laboratorul chinez Sinovac a anunţat vineri că a dublat capacitatea de producţie a vaccinului său împotriva COVID-19 la 2 miliarde de doze pe an, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Vaccinul, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru antidoturi aprobate de guvernul chinez. În studiile efectuate în Brazilia, eficacitatea sa a fost evaluată la aproximativ 50% pentru a preveni contaminarea şi la 80% pentru a evita o intervenţie medicală.

Într-un comunicat, Sinovac a indicat că a finalizat crearea unei a treia linii de producţie. Prin urmare, grupul chinez este capabil să producă acum 2 miliarde de doze pe an. Sunt necesare două doze pentru fiecare persoană vaccinată.

Sinovac a precizat că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări, printre care China. Grupul a adăugat că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Miercuri, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că vaccinurile produse de Sinovac şi Sinopharm sunt sigure şi eficace împotriva COVID-19, dar că sunt necesare mai multe date înainte de a recomanda utilizarea acestora.

"Există o lipsă de date referitoare la vârstnici şi la cei care suferă de alte boli", a estimat Grupul Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), din cadrul OMS. 

foto: ria.ru

img21002493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!