ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Vaccinurile anti-COVID vor fi importate fără taxă vamală

09:57 | 09.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea unor acte normative, care vor permite importul vaccinurilor anti-COVID fără taxe vamale, sunt publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial și au intrat în vigoare, comunică MOLDPRES.

Astfel, pentru întreaga perioadă a stării de urgență sau a stării de urgență în sănătate publică se instituie facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a vaccinurilor anti-COVID-19 procurate din resursele financiare ale statului prin scutirea acestora de TVA fără drept de deducere, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale.

Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, iar Guvernul, în termen de 15 zile, va adopta actele normative necesare executării prezentei legi.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!